З сьогоднішнього дня в Україні введено військовий стан в 10 областях. Напередодні голосували за 30 днів, але в газеті «Урядовий кур'єр», в опублікованому законі, йдеться чомусь про 60 днів. Тому поки не зрозуміло, скільки ж днів триватиме військовий стан у країні.

Саме ж голосування за резонансне рішення, яке було вперше прийнято в Україні, супроводжувалося цікавими моментами. Про те, що залишилося за кадром і розповість Знай.ua.

Десять хвилин довжиною в дві години

Все почалося з того, що спікер парламенту Андрій Парубій, пішов назустріч представникам Радикальної партії Олега Ляшка та «Батьківщини», які вимагали оголосити перерву для того, щоб обговорити нюанси воєнного стану.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Голова Верховної Ради оголосив перерву на 10 хвилин, які в результаті затягнулися на декілька годин. Спочатку народні депутати жваво спілкувалися, обговорюючи останні новини і можливе введення ВС. При цьому член БПП Марія Матіос вирішила скористатися наявністю великої кількості преси і прийшла у кофті, яка рекламувала її роман «Солодка Даруся».

Зайвої реклами не буває

Також з'явився рідкісний гість у ВР Нестор Шуфрич, який на подив ніжно спілкувався з колись своїми затятими противниками, членами «Батьківщини».

Шуфрич ще довго щось розповідав соратникам Тимошенко

Депутати-стримери

Коли пауза затягнулася на годину, багато депутатів від нудьги, почали включати стрім прямо із залу Верховної Ради.

Відчувши себе журналістами, вони підходили до своїх колег і питали їх думку з приводу можливого воєнного стану.

Особливо в цьому досягли успіху депутати Борислав Береза ​​та Володимир Парасюк. Спочатку включаючи відео порізно, в кінці, вони вже об'єдналися і робили стрім спільно. Судячи з усього, вони обрали для себе не ту професію.

Тепер стало зрозуміло, навіщо нардепи витрачають великі гроші для покупки найостанніших моделей айфона. Щоб в подібних ситуаціях, можна було включити стрім, і картинка б не підвела.

Також всю перерву «в телефоні просиділа» в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

У Супрун і телефон кольору червоного хреста

Мабуть вже тоді вона знала, що закон буде проголосований, тому що одна з перших написала в Фейсбук, як надаватиметься медична допомога під час воєнного стану.

Зачіска Тимошенко і нудьгуючий Порошенко

Саме голосування за введення воєнного стану запам'яталося матами народних депутатів і штовханиною, яка так і не переросла у бійку. Варто відзначити, що саме виступ Петра Порошенка найбільше змушував нервувати деяких політиків, ні прем'єр, ні голова РНБО подібної реакції не викликав.

Більш того, при виступі Олександра Турчинова, колишнього найближчого соратника Юлії Тимошенко, вона показово повернулася до нього спиною і почала займатися своїм туалетом, а точніше волоссям. Допомагала поправити зачіску лідеру «Батьківщини» член БПП Ольга Червакова, яка заради цього навіть «кинула милиці».

Тимошенко в першу чергу залишається жінкою, а потім вже політиком

Взагалі варто відзначити, що це було дуже емоційне позачергове засідання Верховної Ради. Але це й не дивно, питання на порядку денному стояло дуже гостре. І, напевно, єдиною людиною в парламенті, яка на все це дивився байдуже, був син Президента Олексій Порошенко.

Емоції сина Гаранта написані у нього на обличчі

Вся його поза говорить про те, що все це йому набридло ...

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Також ми писали про те, що слід знати кожному з нас про воєнний стан.

Раніше, ми повідомляли, що ФСБ катує наших хлопців, захоплених біля Керчі, вибиваючи дикі визнання.