Міжнародний валютний фонд підтвердив, що не бачить жодних юридичних перешкод для продовження співробітництва з Україною в разі введення воєнного положення за рекомендацією РНБО.

Про це повідомляють у київському офісі МВФ.

"У МВФ немає формальних юридичних заборон, що перешкоджають продовженню співпраці в умовах воєнного стану. Фонд вже співпрацював з низкою країн, на території яких розгорталися воєнні конфлікти різної активності", — сказано в повідомленні.

У Фонді пояснили, що головною умовою надання траншів є наявність у країни плану реформ і його реалізація владою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Керченська криза різко каталізувала політичну ситуацію в Україні, оскільки воєнний стан, який хоче запровадити президент Петро Порошенко, створить принципово нову ситуацію, з якої Україна ще ніколи не стикалася у своїй новітній історії.

Український інститут майбутнього прорахував базові ризики для сценарії державного перевороту з використанням силових компонентів. Ймовірний сценарій по-справжньому шокує.

Соціологічне дослідження 21-28 листопада 2016 року показало, що запит на диктатуру дійсно існує, але більшість українців як і раніше, дотримуються думки, що Україна має розвиватися як демократична держава.

зокрема, тільки 17,9% українців вважають, що велика частина населення підтримала б силовий переворот, а ще 22,6%, що такий варіант підтримало б половина населення.

Нагадаємо, інженер показав Україні дещо страшніше воєнного стану. "Картонна захист" ВСУ під час конфлікту.

Як повідомляв Знай. ua, проведення виборів президента повинно турбувати українців не так сильно, як загроза повномасштабної військової агресії Росії.

Знай. ua писав, що воєнний стан і збройний переворот: соціологи шокували реаліями, Україна на порозі громадянської війни.