Після нахабного штурму українських суден російськими окупантами у Керченській протоці найближчим часом Верховна Рада вирішить долю введення воєнного стану на території України.

Українці виявилися неготовими до такого повороту ні морально, ні юридично, пишуть ЗМІ.

Тому громадська організація "Право на захист" опублікувала інфографіку з повною інформацією про воєнний стан, яке може бути введено в Україні.

У інформації перераховані основні пункти, які можуть бути актуальні для цивільного населення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Наслідками уведення воєнного стану для українців можуть стати обмеження ряд громадянських прав та свобод, серед яких - право на недоторканність житла та транспортного засобу, право на референдум та вільне волевиявлення та ряд інших.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підтримав рішення військового комітету про введення військового положення. Про це Президент заявив на засіданні РНБО України, передає канал 112 Україна.

У РНБО України зібрали засідання з приводу можливого введення військового положення. Розглянемо цей термін детальніше, особливо щодо того, що він означає для жителів країни.

Офіційна формулювання (на основі закону України "Про правовий режим воєнного стану"):

Воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки щодо державної незалежності України, її територіальної цілісності. Він передбачає надання повноважень відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування, "необхідних для відвернення загрози, відсічі збройній агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її территотриальной цілісності".

Раніше Знай.uа писав про те, що у неділю, 25 листопада, ввечері стало відомо про те, що країна агресор – Росія застосувала зброю в Чорному морі проти українських бронекатерів, підбитий МБАК "Бердянськ".

Також Знай.uа повідомляв, що стало відомо, що три українських кораблі, які йшли на підмогу суднам у Керченській протоці, після штурму взяли зворотний курс і повертаються у Бердянськ.