Для водіїв готують нові правила на дорогах. Мінрегіонбуд запропонував за прикладом європейських сусідів, змінити правила швидкості руху на українських трасах при в'їзді в населені пункти.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує запровадити європейську практику обов'язкового створення спеціальних технічних засобів, які боротимуться з лихачами, - пише "Автовод".

Так, в проекті змін в державні будівельні норми з проектування доріг загального користування міститься обов'язкова вимога — при будівництві нових і реконструкції існуючих трас влаштовувати спеціальні острівці в напрямку населених пунктів. По можливості такі засоби безпеки повинні передбачатися і під час капітального ремонту.

дорога

Згідно запропонованим змінам, такі острівці повинні влаштовуватися на смузі руху в напрямку населеного пункту і бути підвищені над проїжджою частиною на висоту 5-10 см межами населених пунктів і 15-20 см — у населених пунктах. Крім цього, місця проектування острівців необхідно облаштовувати відповідними технічними засобами.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Європі дійсно давно використовується така система, яка носить назву "traffic calming". Це комплекс заходів по дизайну доріг. Так певні спеціальні штучно створені звуження та нерівності змушують водіїв пригальмувати . Крім того, це також допомагає зменшити кількість транспорту на певній ділянці дороги.

Таким чином, система покликана попередити ДТП та створити більш безпечні умови на дорогах для водіїв та пасажирів.

Як повідомляв портал Знай.ua, для пішоходів-порушникв пропонують ввести нові штрафи і вони можуть сягнути суми в кілька тисяч.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали перше авто, яке розмитнили за "законом Южаніної". Скільки заплатив власник?

Дивіться: На кордоні власники євроблях влаштували дикі протести