Вчені з Хайфського університету виявили в зруйнованому місті Шивта, який знаходиться в 40 км на північний захід від Беер-Шеви, найдавніший портрет Ісуса Христа. Про це пише Science Alert.

Малюнок знайшли на стелі напівзруйнованої хрестильні. Контури малюнка виявили ще в початку XX століття, але його якість була настільки поганою, що довгий час він навіть не привертав особливої уваги.

Нещодавно релігійні зображення в древніх храмах зруйнованого міста Шивта приїхала вивчати художниця-історик Емма Мааян-Фанар. Вона запевняє, що це залишки портрета Ісуса Христа, якого створили на стелі будівлі близько 1500 років тому:

"Я була там в потрібний час, в потрібному місці, з потрібним кутом зору, і раптом побачила очі. Це було обличчя Ісуса".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вчені говорять, що це обличчя ідеально поголеного молодого чоловіка з довгим носом і кучерявим волоссям. Зображення було частиною великої сцени — поруч було зображено іншу особу з німбом.

Раніше ми писали, що у Єрусалимі під час розкопок археологи виявили дуже рідкісну кам'яну гирку біблійного періоду, на якій на івриті написано слово бека.

Варто відзначити, що всього в Єрусалимі було виявлено лише кілька схожих кам'яних гир. Про це розповів археолог Елі Шукрон, який керував розкопками від імені Ізраїльського управління старожитностей.

Гирка ваги бека, що означало одиницю ваги періоду Першого Храму, використовувалася паломниками, які сплачували податок в половину шекеля до сходження на Храмову гору. Її знайшли нещодавно добровольці в проекті фонду "Місто Давида" по вологому просівання щебеню в національному парку Емек Цурим в Єрусалимі.

Раніше повідомлялося, що в Греції на Пелопоннесі виявили руїни міста Тенея. За попередніми даними, мова йде про поселення 13-12 століть до нашої ери.

Нагадаємо, біблійна знахідка археологів перевернула уявлення про релігії.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, на півдні Єгипту археологи знайшли скелет вагітної жінки в хорошому стані.

Також портал Знай.uа писав, що літаючий пастор прочитав проповідь під стелею, але парафіяни такий креатив не зацінили.