Справа з Помісною церквою знову затягується. Синод Вселенського патріархату не надав Томосу українській церкві і не визначився з датою об'єднавчого собору, який повинен відбутися в Україні.

Вселенський патріарх Варфоломій I напередодні надання Томосу про автокефалію для України затвердив проект статуту для Української православної церкви, проте не вказав ні дату Об'єднавчого собору, ні текст Томосу. Про це пише Newsone.

Константинополь надав проект статуту нової церкви, який, ймовірно, з'явиться в розпорядженні ЗМІ трохи пізніше. А наразі журналісти отримали прес-реліз за результатами синоду Вселенського патріархату, в якому прописані три пункти. Також Вселенський патріархат передав проект статуту нової церкви.

"У контексті раніше прийнятого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію Української церкви, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального Томосу, святий і священний Синод підготував статут Української церкви", - йдеться в документі, поширеному за підсумками засідання Синоду.

Статут є внутрішнім документом Української церкви, який регламентує різні сторони її життя. Він обов'язковий для виконання на загальноцерковному, єпархіальному та парафіяльному рівнях.

Варто зазначити, що очікувалося, що на Синоді буде затверджений текст Томосу, але в тексті не вказана навіть дата проведення Об'єднавчого собору Української православної церкви.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Нагадаємо, Синод Вселенського патріархату, який пройшов у Стамбулі, затвердив текст статуту для Української православної церкви.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Стамбулі 27 листопада розпочався триденний Священний Синод Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні.

Також Знай.ua писав, українцям нарешті озвучили остаточну дату історичного для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.