Українці в останні місяці почали активно позбавлятися від автомобілів на єврономерах. Не дивлячись на закон, який набув чинності 25 листопада, про посилення відповідальності за порушення митних правил при ввезенні таких авто в Україну, знаходяться і покупці "євроблях".

В Аналітичному центрі AUTO.RIA розповіли, що бажаючих придбати автомобіль на єврономерах в рази менше, ніж виставлених на продаж.

У листопаді аналітики відзначили різкий спад реальних угод купівлі-продажу нерозмитнених авто.

"Судячи з усього, цієї осені українці набагато охочіше продавали так звані «евробляхи» — у жовтні на AUTO.RIA з'явилося на 5 тисяч таких пропозицій більше, ніж у попередні місяці. Хоча, звичайно, в цілому тенденція ринку такий стрибок не передбачала. Якщо ж порівнювати з продажами, то вони більші, ніж рік тому, проте протягом 2018-го нерозмитнені автомобілі продавалися з місяця в місяць плюс-мінус на одному і тому ж рівні" розповіли аналітики

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомили AUTO.RIA, топ-продаваним автомобілем останніх місяців є Audi A6. Водії готові продати таке авто за $3 817. Другим у рейтингу популярності йде BMW 5 серії, який в середньому віддають за $3 542.

Також досить активно продають в Україні:

  1. Volkswagen Passat - $2 500
  2. Mercedes-Benz E-класу - $4 386
  3. Audi A4 - $3 486
  4. Renault Laguna - $2 234
  5. Opel Vectra - $1 629

Нагадаємо, в Україні вступили в дію нові правила розмитнення авто з іноземною реєстрацією і в ГФС вже відзвітували про перші результати. Так званий "закон Южаніної" поновив формулу розрахунку акцизів, а також передбачає пільги - знижка на перші 90 днів, коли вартість розмитнення обійдеться вдвічі дешевше.

Як повідомляв портал Знай.uа, для пішоходів-порушників пропонують ввести нові штрафи і вони можуть досягти суми в кілька тисяч.

Також Знай.uа писав про те, що українцям показали перше авто, яке розмитнили за "законом Южаніної". Скільки заплатив власник?