Британська пошукова компанія Merlin Burrows заявила, що знайшла Атлантиду. На думку компанії, її руїни знаходилися поблизу берегів Іспанії. Проте це варто сприймати з часткою скепсису, так як багато експертів і раніше точно вказували розташування міста, що в підсумку не підтверджувалося.

Представники компанії наполягають, що після аналізу даних з супутників Landsat 5 і Landsat 8, також надають дані Google Earth, і робіт грецького філософа вони з'ясували, що втрачене місто знаходиться в Національному парку Доньяна. Вони прийшли до висновку, що це місце підходить під барвисті описи Платона.

Генеральний директор Merlin Burrows Брюс Блекберн розповів, що пошуки в цій області велися роками і його працівники постійно шукали підказки. Їх важку працю у підсумку приніс плоди, коли вони виявили нібито залишки веж і храмів Атлантиди.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Ці структури були побудовані з бетону, який був виготовлений від 10 до 12 тисяч років тому, стверджують співробітники компанії. Як вважається, приблизно в цей час і з'явилася Атлантида.

Merlin Burrows має намір випустити документальний фільм, в якому вони хочуть обговорити те, що вважали доказом своїх заяв. Блекберн стверджує, що вони з самого початку були готові до скепсису з боку співтовариства.

"Хтось скаже: "Це відмінно. Давайте подивимося". Хтось же, навпаки: "Це просто сміття", — впевнений директор.

У той же час ця заява здивувало археологів та інших вчених. Деякі припустили, що виявлені руїни, швидше за все, належать іншій культурі, інші просто відмахнулися від цієї ідеї. Інші команди заявляли, що Атлантида знаходилася в Болівії, Туреччині, на Мальті і навіть в Антарктиді.

Нагадаємо, археологи в Греції на Пелопоннесі виявили руїни стародавнього міста.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", в окупованому Росією Сімферополі пройшов сильний дощ, в результаті чого вулиці міста затопило водою.

Також Знай.uа" писав про те, що українська науково-дослідна експедиція знайшла в північно-західній частині Чорного моря затонулі судна і літаки.