У понеділок, 3 грудня, народний депутат від партії «Самопоміч», екс-командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко озвучив імена громадян України, яких затримали в Грузії за підозрою в незаконному зберіганні зброї 2 грудня. Про це повідомляє «Громадське».

Так, згідно з інформацією, у Грузії затримано: Мелія Роланд, Орленко Ігор, Коростильов Юрій, Новіков Олександр, Кладько Сергій, Курагін Дмитро, а також громадянин Грузії Лука Чхетія.

«Ці люди затримані за звинуваченням у зберіганні зброї. Частина з них є добровольцями батальйону «Донбас», частина з них громадяни України, частина - громадяни Грузії», - повідомив Семенченко.

Семен Семенченко

Також депутат розповів, що вони приїхали в Грузію з 28 по 30 листопада для того, щоб зустрітися з побратимами.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Я приїхав 28 числа в якості спостерігача, оселився окремо в готелі, 29-го я завершив свою місію в якості спостерігача, приїхала моя дружина, і ми разом ходили в гості до своїх побратимів, згадували старі часи», - пояснив Семенченко.

Нагадаємо, інформація про те, що у Грузії затримано наших співвітчизників, дійшла до МЗС України. Там заявили, що інформація зараз перевіряється. Про це повідомив директор Департаменту консульської служби - начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич.

Як повідомляв портал Знай.uа, нещодавно в грузинському готелі "Альянс", Тбілісі, затримали сімох громадян України. Серед них - колишній військовослужбовець Грузії Лука Чхетія, який воював у складі батальйону "Донбас". У затриманих вилучили зброю, підозрюють також у незаконному зберіганні вибухівки.

Також портал Знай.uа писав, що у Міністерстві внутрішніх справ Грузії підтвердили інформацію про затримання українців у Тбілісі. У відомстві уточнили, що було затримано 7 осіб. Пізніше Семен Семенченко заявив, що інформація відомства не відповідає дійсності.

Дивіться відео: затриманим у Грузії українцям призначили адвокатів