Для осіб, які доглядають за дітьми з тяжкими захворюваннями, але ще не мають групи інвалідності, з 1 січня 2019 року буде виплачуватися соціальна допомога.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, виступаючи на засіданні уряду, повідомляє Хвиля.

"З 1 січня 2019 року вводиться новий вид соціальної допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, хворими важкими захворюваннями, але яким ще не встановлена інвалідність", — сказав Рева.

Він уточнив, що відповідний закон був прийнятий за ініціативою ряду народних депутатів, і Міністерство соціальної політики його повністю реалізує.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Урядом на минулому засіданні затверджено порядок надання такої допомоги. Це ще один важливий крок при підтримці державою сімей, яким це найбільше потрібно", - підкреслив міністр соціальної політики.

У той же час він зауважив, що "в наступному році прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищується на 9,4% та становитиме з грудня наступного року 1638 грн в місяць".

Відповідно, зазначив Рева, зростатимуть розміри державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Раніше ми повідомляли, що українці зможуть розрахуватися за спожиті понад норми газ, воду чи електроенергію зекономлену в попередньому місяці субсидією.

"Наприклад, сім'ї була нарахована жовтнева субсидія (неповний опалювальний місяць) у розмірі 550 гривень. Обов'язковий платіж домогосподарства 820 гривень. Але в жовтні спожито лише 13 кубометрів газу, за що сплачено його фактичну вартість - 92,26 гривень. У наступному місяці сім'я має право розрахуватися за спожитий понад норми газ зекономленою в попередньому місяці субсидією".

Нагадаємо, що українці по-новому будуть отримувати електроенергію.

Раніше “Знай.uа” писав, що з Нового року українці отримають збільшену соцдопомогу.

Знай.uа” писав, що Гройсман знову втягує Україну в кредитну кабалу МВФ, не розплатимося і на тому світі.