Російська влада в черговий раз проявила турботу про пенсіонерів країни. Тепер вже депутати Держдуми вирішили не залишатися осторонь від процесу покращення життя власного народу. Порадившись, вони прийняли закон, який передбачає "заморозку" до 2021 року накопичувальних пенсій.

Разом з тим, очевидно, для зрівняння в правах усіх, хто потрапляє під дію нового закону, внески працюючих росіян, які ті вже встигли зарахувати на свої накопичувальні фонди, були передані в Пенсійний фонд – на виплати нинішнім пенсіонерам. У великому програші залишилися люди, які, в надії розпорядитися заощадженнями на свій розсуд після виходу на заслужений відпочинок, добровільно подали заяву до Пенсійного фонду Росії на формування накопичувальної частини пенсії. За інформацією місцевих ЗМІ, про прийняття закону повідомила прес-служба російського парламенту.

У повідомленні, зокрема, цей крок аргументується так: "реалізація закону зменшить трансферт на обов'язкове пенсійне страхування, що передається з бюджету в Пенсійний фонд Росії, на 609,1 млрд. руб." Для порівняння - в гривнях ця сума складе 257,4 млрд. Простому російському пенсіонеру ці слова навряд чи пояснять зміст закону і його наслідки. Але, якщо узагальнити, то такий крок фактично означає, що за рахунок майбутніх пенсіонерів і їх коштів в РФ намагаються заощадити бюджетні гроші.

Нагадаємо, що всі російські закони тепер стосуються і жителів анексованого Криму Тобто, і частині громадян України, як і мільйонам росіян, також просто розбили скарбничку раніше часу, незважаючи на те, що в ній бовталося лише кілька монет. І замість того, щоб відкладати на старість, російські громадяни тепер змушені сплачувати додатковий податок. Сьогодні в Росії з працюючих громадян вираховують 6% зарплати на "накопичувальні пенсії". Але тепер до 2021 року про них можна забути, тому що ніяких виплат здійснюватися не буде. Що буде з грошима тих, хто, на жаль, не доживе до року розморожування рахунків, прес-служба російського парламенту не згадує. Але чиновники щедро обіцяють підвищення пенсій в найближчому майбутньому.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

До прийняття цього закону, 3 жовтня, президент Росії Володимир Путін підписав закон про внесення змін у пенсійне законодавство. Згідно з новими правилами, вік виходу на пенсію буде поетапно підвищений до 65 років для чоловіків і до 60 — для жінок.

Нагадаємо, сайт "Знай. ua" нещодавно писав, що Путін вчергове звинуватив Київ у "невиконанні Мінських угод"

Крім того, сайт "Знай. ua" повідомляв, що Японія серйозно взялася за Курили

"Знай. ua" розповідав, що Парламентська асамблея НАТО у проекті резолюції Оновлення відповіді на російські гібридні тактики закликала Росію взяти на себе відповідальність за знищення малайзійського Боїнга-777