В словацькому селі Вубля, що біля кордону з Україною, власники автомобілів з іноземною реєстрацією масово кидають напризволяще свої транспортні засоби. Поступово село перетворюється на звалище євроблях. Це машини українських заробітчан, за які, згідно з новими правилами розмитнення в Україні, повинні були на митниці внести заставу.

Лише за останні два тижні українці залишили там більше сотні автомобілів. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

За словами старости словацького села, така ситуація застала місцеву владу зненацька. Українці почали масово залишати автомобілі в селі, починаючи з ночі 25 листопада

"Йдете по обіді по селу і немає жодної, а вранці бачите, що там вже стоять припарковані авто. І ви навіть не знаєте, звідки вони взялися, і хто їх туди вночі пригнав. Це одна з проблем. Інша в тому, що ці автомобілі часто розбирають на запчастини. тобто частини автомобіля зникають, а сам кузов у ​​нас в селі залишається валятися, як лом або сміття ", - скаржиться Надія Сєркова.

Як відомо, за новими правиламии, згідно "закону Южаніної" про розмитнення, щоб отримати українські номери на євробляхи, потрбіно мати документ, що підтверджує право власності на транспортний засіб та обов'язково зняти з реєстрації в тій країні, звідки завезено.

Нагадаємо, поки українці не розуміють, як правильно розмитнити авто, цим активно користуються шахраї, пропонуючи свої послуги зі зняття з обліку в країні, де придбали авто та оформлення всіх необхідних документів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, власники євроблях на митниці зіткнулись з новою проблемою - митники не вірять наданим документам та по-своєму оцінюють авто, часто навмисне завищуючи вартість.

Також Знай.ua писав, стало відомо, скільки машин вже розмитнили після прийняття нового закону.