Власники автомобілів на єврономерах не надто поспішають розмитнювати своїъх залізних коней за новим законом. За тиждень в Україні було оформлено лише 74 авто. Усы вони до цього перебували митних режимах тимчасового транзиту.

Про це інформує речниця Державної фіскальної служби України Наталія Непряхіна.

За даними відомства, станом на 26 листопада розмитнили 74 автомобіля на єврономерах.

За словами Непряхіної, найбільше автомобілів на єврономерах, а саме 55, розмитнили на Чернівецькій митниці.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На даний момент в бюджет зараховано 4,675 млн грн, в тому числі 119 тис. грн штрафів за порушення режиму тимчасового ввезення або транзиту авто, які власники "евроблях" заплатили при розмитненні своїх авто.

Оцінка вживаних авто з Європи та обурення власників

При розмитненні автомобілів з Європи за "законом Южаніної" власники зіткнулись з новою халепою. Митники не хочуть оцінювати авто за документами, що їм надаються. Українці скаржаться, що цифри просто беруться зі стелі, а в кінцевому результаті доаодиться переплачувати.

Вся справа в каталозі Шваке (Schwacke), кажуть у Фіскальній службі. Митниця обзавелася електронними каталогами якраз напередодні вступу в дію знижених акцизів. Це каталог – найбільший збірник, де вказані середні ціни на вживані авто в Європі.

Проте в імпортерів на цей рахунок своє бачення. Вони не довіряють оцінкам митників. Схоже, назріває черговий конфлікт.

Нагадаємо, українцям пояснили, як вигідно збути євробляху, якщо немає грошей на розмитнення. Для цього є кілька шляхів, що більше підходить, обирайте самі.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, за несвоєчасне розмитнення євроблях, водіїв чекають великі неприємності у вигляді космічних штрафів.

Раніше портал Знай.ua писав, що хто не може розмитнити авто з Європи, намагається продати. На сайтах з'явилась рекордна кількість пропозицій.

Дивіться: Як відреагували євробляхери на новий закон про розмитнення