Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроект "Про внесення змін у закон "Про державний бюджет України на 2018 рік", яким, зокрема, пропонується збільшити на 10,7 млрд гривень видатки на виплату пенсій.

Проект закону №9369 зареєстровано 5 грудня, повідомляється на веб-порталі Верховної Ради, пише Хвиля.

"Проект Закону передбачає збільшення витрат на виплату пенсій — 10 777,6 млн грн (по загальному та спеціальному фонду). Виплату доплат за роботу в зоні відчуження, забезпечення своєчасної виплати щорічної та додаткової відпусток за бюджетною програмою "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" — 227,4 млн грн", — йдеться в пояснювальній записці до документа.

Також збільшуються видатки на продовження модернізації антарктичної станції "Академік Вернадський" на 27,6 млн грн.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім цього, в проекті закону враховано перерозподіл бюджетних призначень для фінансування невідкладних поточних потреб.

Так, у зв'язку з введенням воєнного стану в Україні здійснено перерозподіл видатків загального фонду, в тому числі: за бюджетною програмою Служби безпеки "Забезпечення заходів у сфері безпеки держави та функціонування органів системи Служби безпеки України" збільшено видатки на оплату праці на 65,0 млн грн за рахунок зменшення інших видатків (видатків споживання — на 48,3 млн грн, видатків розвитку — на 16,7 млн грн).

Разом з тим за бюджетною програмою Міноборони "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ" збільшено видатки на оплату праці на 300,0 млн грн за рахунок зменшення інших видатків (видатків споживання — на 200,0 млн грн, видатків розвитку — на 100,0 млн грн).

Нагадаємо, Укрпошта відбере в українців не тільки пенсії.

Як повідомляв Знай.ua, скільки українців живе від зарплати до зарплати, жахлива статистика.

Знай.ua писав, що в уряді осліпли і запевняють про зростання зарплат.