У перші дев'ять місяців поточного року в Українi здали в експлуатацію 5231 тисячу квадратних метрів загальної площі житла.

Такі цифри надала Державна служба статистики України.

Про це повідомили на сайті "24 каналу".

Однак у цьому році кількість введеного в експлуатацію житла була помітно менше, ніж в попередньому. Зате серед регіонів з'явився новий лідер в області будівництва, який може скласти конкуренцію навіть Києву.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Мова йде про Львівську область, в якій в цьому році здали в експлуатацію 595,3 тисячі квадратних метрів. Показник виявився дійсно високим - наприклад, у столиці він лише трохи більше - 616,2 тисячі квадратних метрів.

Лідируючу позицію за традицією посіла Київська область, в якій за неповний 2018 рік завершили роботу над 976,1 тисячами квадратних метрів житла.

Несподіваним лідером стала і Херсонська область. Але вже за темпами готовності приміщень з показником в 200,6%.

На таку статистику користувачі соціальних мереж відреагували досить холодно і навіть місцями негативно:

"Радійте циферкам, громадяни, бо більше нічому", "Житло - це добре, але де на нього гроші брати з нашими зарплатами?", "Люди з країни тікають, а для когось будинки будуються...".

Нагадаємо, раніше Мінфін підготував зміни, які торкнуться зарплат, пенсій та цін. Основні положення головного кошторису країни.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям пообіцяли безкоштовну "газову" послугу: що про це відомо. Верховний суд роз'яснив, хто зобов'язаний ставити лічильники для населення.

Також "Знай.uа" писав про те, що продукти в Україні почнуть маркувати по-новому: основні зміни. Невже нас перестануть дурити?

А ще при розмитненнi євроблях біда прийшла, звідки не чекали. Свої послуги почали пропонувати "посередники", які за 200 - 500 доларів обіцяють зняти автомобіль з обліку. Жесть!