Верховна Рада України прийняла законопроект, який стверджує вимоги про те, щоб на харчових продуктах писали зрозумілу і доступну інформацію, яка б не вводила в оману споживача. Останнім часом виробники продукції дуже полюбили примудрятися в написанні складу продуктів, всіляко маскуючи шкідливі для організму речовини і добавки. А на тлі загальної захопленості правильним харчуванням і здоровим способом життя, цей обман взагалі досяг колосальних величин. За префіксами "біо", "еко", і "фітнес" часто криється хімічний "коктейль", якого не зустрінеш і в звичайних продуктах. Тепер цій практиці перекрили кисень.

За прийняття відповідного законопроекту №8450 "Про інформацію для споживачів про харчові продукти" проголосував 231 народний депутат при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Під час представлення документа народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Бакуменко відзначив, що основною метою законопроекту є забезпечення належної поінформованості споживачів щодо харчових продуктів, а прийняття законопроекту дозволить виконати зобов'язання перед ЄС.

За словами Бакуменка, споживачі повинні мати право на свідомий вибір, що їм їсти, це поліпшить як конкуренцію, так і добробут споживачів.

"Хочу відзначити, що цей законопроект узгоджений з проектом технічної допомоги ЄС Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні", з усіма асоціаціями в Україні і Госпотребслужбой", - сказав Бакуменко.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Серед основних нововведень законопроекту - встановлення вимог до мінімального розміру шрифту, яким надається інформація про харчовий продукт. Також регламентація вимог про надання інформації про аллергенах, впровадження єдиних вимог до надання інформації про харчові продукти, продаж яких здійснюється дистанційним способом та у магазині. Запровадження вимоги щодо інформування споживачів про використання при виробництві харчового продукту створених наноматеріалів, інформування споживачів про використання в харчовому продукті рафінованої або пальмового масла.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" – у дитячому садку під Києвом масово отруїлися вихованці. Ви тільки подивіться на це меню. Це страви з асортиментом казарми.

Також ми писали, що в окупованому Донецьку вижити більше неможливо – ціни на продукти першої необхідності стрімко підскочили і продовжують зростати. Місто біжить з усіх ніг.

Нагадаємо, смертельний вірус може залишити українців без головного продукту на свята.