До українських господарств знову повернулась страшна інфекція. Ветслужба зафіксувала нові випадки зараження свиней африканською чумою.

Про це повідомили представники Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

свинина

Фахівцями ветеринарної медицини України офіційно зареєстровані кілька випадків африканської чуми свиней (АЧС), серйозного вірусного захворювання. Випадки були зареєстровані в Київській, Донецькій, Миколаївській та Закарпатській областях.

Згідно з інформацією, наданою головним управлінням Держпродпотребслужби, в вищевказаних областях було зареєстровано чотири випадки захворювання на африканську чуму свиней. Це сталося в період з 22 по 28 листопада. Цей діагноз був офіційно підтверджений завдяки лабораторним дослідженням.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

ринок

"В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення поширення збудника АЧС", - заявили контролери.

АЧС, або африканська гарячка - небезпечна вірусна хвороба. У природних умовах на африканську чуму свиней можуть занедужати як свійські, так і дикі свині будь-якого віку. Збудник може бути я в кормах, так і в землі, тому заразитись тварини можуть і на пасаовищі. Також переносяь вірус і інші тварини, у тому числі птахи, гризуни, кліщі та ін.

ферма

Нагадаємо, експерти розповіли, які будут ціни на м'ясо під Новий рік та коли краще запасатися цим продуктом, щоб заощадити.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі на Київщині боряться з життя дворічного малюка, який підхопив правець, а мама до цьогойого свідомо не щеплювала.

Також Знай.ua писав про те, що вчені найшли спосіб виявляти віруси, які можуть переносити тварини, і які вкрай небезпечні для людей.

Дивіться: Африканська чума свиней. Тисячі туш спалюють