На Київщині дитину у важкому стані доставили до лікарні з діагнозом правець. За життя дворічного Кирила Овдія борються медики в обласній лікарні м Боярки.

Про це повідомляє ТСН.

Хлопчик уже тиждень перебуває в реанімації на штучному диханні. Лікарі зімушені були ввести його у штучну кому, оскільки це був єдиний спосіб припинити безперервні хворобливі судоми і запобігти загрозу зупинки дихання.

Кирило був не вакцинований. Його мама, як і багато сучасних українок, від правця сина не щеплювала свідомо, хоч вакцина у медзакладах була та надавалась безкотовно.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Що краще не вакцинувати до трьох років – вичитала в інтернеті.

"Я збиралася це зробити... якби це все знати – ой... Думала, може, пронесе. Не робіть таких помилок, як я", - говорить у розпачі жінка.

Кирилу вкололи протиправцеву сироватку, але вона діє тільки на токсини у крові і безсила проти тих, що вже встигли проникнути в нервову систему. Прогнозів медики не роблять, кажуть тільки, що стан важкий – є загроза смерті. Токсин може викликати параліч серцевої мускулатури, тоді лікарі вже будуть безсилі.

У реанімації малюк пробуде ще близько місяця.

Правець – смертельна інфекційна хвороба, що вражає нервову систему і паралізуюча кінцівки. Що нею можна заразитися тільки через велику рану і пряме попадання землі, лікарі вважають не зовсім правильним. Тому що іноді досить буває навіть мікротравми, а збудник може бути на траві, на підлозі, в піску або транспорті.

Єдиний спосіб захиститися від правця на сьогодні - це вакцинація.

Нагадаємо, медики попереджають про стращну епідемію, яка може накрити Україну.

Як повідомляв портал Знай.ua, українським аптекам заборонили реалізовувати фізрозчин.

Також Знай.ua писав про те, що українцям повідомили, які обовязкові щеплення мають бути у дітей до шести років. Невакцинованих дітей навчальні заклади мають право не допускати на уроки.

Дивіться: Як рятують дитину, яку вразив правець