Окрім заборони антибіотиків та препаратів для лікування центральної нервової системи, в Україні ще одна важлива медична речовина опинилася під "табу".

Так, в Україні на деякий час заборонили продаж і реалізацію лікарського засобу Натрію хлорид (фізрозчин).

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної служби лікарських засобів і контролю за наркотиками.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тимчасово заборонити реалізацію і застосування лікарського засобу Натрію хлорид, розчин для інфузій 9 мг/мл по 200 мл у пляшках скляних, серії 191767, українського виробництва через випадок непередбаченої побічної реакції", - сказано в повідомленні відомства.

Тепер всі аптеки повинні помістити даний лікарський засіб в карантин до окремого розпорядження Держлікслужби.

Варто нагадати, що в лісових масивах Дніпропетровської області авіація розкидає вакцину проти сказу. Три літаки працюватимуть протягом тижня, щоб запобігти епідемії серед диких тварин.

За день по лісовим масивам розкидають більше сорока тисяч доз препарату. Пілотам створюють спеціальні маршрути, щоб розподілити вакцину рівномірно по всій території. Капсули з вакциною приховані в приманках, розміром із сірникову коробку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в людському організмі існує гематоенцефалічний бар'єр, який захищає мозок від дії хімічних речовин і не дозволяє 98% лікарських засобів перетинати цей бар'єр.

Вчені знайшли вихід із ситуації, застосувавши як "транспортний" засіб отруту скорпіона. Точніше, не саму отруту, а синтезовані сполуки білка, виділеного з хлоротоксина. Цей пептид спеціально розроблено для того, щоб перетнути бар'єр. Отрута скорпіона – дуже токсична для людини. Через те, що вона дуже швидко розходиться по тілу, людина може померти протягом декількох хвилин після укусу скорпіона.

Нагадаємо, синдром неспокійних ніг: знайдено революційний метод лікування.

Як повідомляв Знай.uа лінзи з шипами: з'явився незвичайний спосіб лікування очних захворювань.

Знай.uа писав, ні в якому разі не змішуй: ці речовини — закляті вороги.