"Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів забороняється", - таке оголошення отримали батьки школярів. Але чи мають право освітні заклади не пускати дітей на навчання, адже щеплення сьогодні в Україні - це вибір батьків.

Представники Міністерства освіти стали на захист керівництва школи та назвали таку вимога абсолютно правомірною, - пише "kp.ua".

щеплення

Ще у вересні, МОЗ спільно з Міністерством освіти прийняли рішення про те, що дітей без щеплень у школу пускати не будуть, - прокоментували в МОН.

У документі дійсно є пункт, який говорить, що щеплення повинні бути зроблені дитині до 6 років в обов'язковому порядку. Однак не всі, а деякі з них.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Рішення міністерств було пов'язано з торішнім рівнем захворюваності на грип та ГРВІ, а також епідемією кору, яка забрала життя не одного маленького українця та лютуала в усіх областях.

З початку 2018 року було зареєстровано майже 30 тисяч випадків захворювання на кір, у тому числі 13 з летальним результатом.

Останніми роками захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію стають загрозливими. А все тому, що все більше батьків відмовляються вакцинувати дітей. Причини тому різні. Але це інша тема.

Через те, що ризик захворіти цими хворобами після початку навчального збільшується в рази, дітей, у яких немає щеплень в навчальні заклади допускати не будуть. Крім тих випадків, коли щеплення не робили за медичними показаннями.

школа

Звісно, якщо батьки захочуть відстояти право на відвідування дітьми школи, вони це можуть зробити.

"Батьки можуть подати в суд на школу або садок. Але враховуючи, що наказ був оформлений офіційно, виграти такий суд буде дуже складно", - пояснює київський адвокат Володимир Дрібний.

До речі, не допустити дітей без довідки про щеплення мають право як до школи, так і в дитячий сад.

Згідно Календаря профілактичних щеплень в Україні діти до 6 років повинні бути щеплені проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і ХІБ-інфекції.

кір

У шестирічному віці робляться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

Нагадаємо, в Україні ціла область залишилась без важливої вакцини.

Як повідомляв раніше Знай.ua, страшна хвороба знову атакувала дітей, їх зі шкіл відвозять до лікарень.

Також Знай.ua писав, що безкоштовна вакцинація в Україні проходитиме за новими правилами.

Дивіться: Вакцинація в Україні, "за" та "проти"