Профілактичне щеплення від коклюшу, дифтерії і правця дітям на Прикарпатті не роблять протягом року.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що жителі цілої області не отримують необхідних щеплень через повну відсутність препарату.

Так, працівники амбулаторії сімейної медицини в одному з сіл області, переглядаючи календар щеплень зазначають, що лише на жовтень на планове щеплень вже записалось близько тридцяти дітей, проте всі отримали відмову через відсутність вакцини.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

"Нас на даний час АКДП немає вакцини. Але ми все рівно плануємо цих дітей", - говорить Оксана Штурмак, медична сестра.

Запаси необхідної вакцини у медзакладі закінчилися ще рік тому, а нових - досі не завезли.

"Немає ні для першої, ні для другої, ні для третьої щеплення. У межах у нас 56 дітей до року - тобто, нам треба було їх три рази щепити", - говорить Марія Григоренко, головний лікар Тисменичанської лікарської амбулаторії.

Лікарі також відзначають, що батьки дітей постійно скаржаться на амбулаторію через відсутність препарату, проте коли ж привезуть щеплення ніхто так і не каже.

"Хто має гроші, вибирає приватний кабінет щеплення, іде і щепиться платно. У нас практично 95 відсотків хочуть щепитися", - говорить Марія Григоренко, головний лікар Тисменичанської лікарської амбулаторії.

Проте тут же відзначає, що не всі батьки мають необхідні кошти, адже лише одна доза необхідної вакцини коштує від 1000 гривень, а такої необхідно цілих три.

Разом з тим варто відзначити, що у поліклініці Івано-Франківська зробити щеплення від кашлюку, дифтерії та правця можна, але препарат лише індійського виробництва.

"Спочатку батьків лякало що індійська, а тепер вони побачили що ніякого виходу немає, немає інших вакцин у нас, і вони приходять і роблять", - говорить Христина Судак, лікар кабінету профілактичних щеплень.

Івано-Франківщина востаннє централізовано отримувала вакцини від цих трьох хвороб ще наприкінці минулого року - кажуть обласні чиновники. Нині всі запаси вичерпані.

Нагадаємо, нова вакцина роззброїть біотерористів.

Як повідомляв "Знай.ua", все, що потрібно знати про рак печінки.

Також "Знай.ua" писав, що більше сотні тисяч українців "злягли" з температурою.

Історії ТСН. Щеплення від міфів: чи справді вакцинація наражає дітей на аутизм, параліч та сепсис