Відомо, що небезпека підчепити застуду триватиме до травня наступного року

Зараз епідемія гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу в самому розпалі.


За тиждень близько 143 тисяч українців звернулися за допомогою до лікарів з ознаками грипу та ГРВІ. Найстрашніше, що близько 70% від загальної кількості хворих становлять діти. Така інформація з'явилася в МОЗ. Ситуацію прокоментував генеральний директор Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Володимир Курпіта.


За його словами, плюсом є те, що за цей період не було летальних випадків. Незважаючи на це, у МОЗ радять не просто вчасно звертатися за медичною допомогою, але і намагатися попередити недугу. Для цього можна скористатися вакцинами від грипу, які надійдуть в аптеки України в потрібній кількості вже зовсім скоро.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Передбачається, що вартість ампули буде в межах від 250 до 350 гривень. Зазначимо, що вакцинація захищає від вірусних інфекцій, а от від грипу та звичайної застуди доведеться шукати альтернативні методи.


У зоні ризику залишаються близько 13,5 мільйонів українців, що становить 30% населення. В першу чергу, подбати про своє здоров'я і зробити вакцинацію необхідно: вагітним жінкам, дітям з піврічного віку до 5-ти років, людям похилого віку, пацієнтам зі зниженим імунітетом, вчителям, медпрацівникам.


Для того щоб пройти вакцинацію, досить звернутися в медустанову, попередньо придбавши вакцину. Відомо також, що однієї вакцини вистачить на весь епідемічний сезон. Вона захистить вас від небезпечних штамів інфекцій.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні з'явилася вакцина, але тільки для "обраних".


Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україну йдуть відразу три штами грипу: як уберегти себе і близьких.


"Знай.uа" писав, топ-7 причин не переходити на кетодіету.