Спалах серйозного інфекційного захворювання прийшов у Вінницьку область і розігналася настільки, що в містах почали закривати навчальні заклади. Ім'я страшного захворювання - кір, і найсильніше він активізувався у двох школах Шаргородського району, у селах Копистирин і Рахни-Лісові. В останньому вже захворіло 15 осіб. Місцева школа тепер закрита мінімум до 26 жовтня.

Як повідомляє портал Рoliteka, про це йдеться в повідомленні лабораторного центру українського Міністерства охорони здоров'я. Фахівці вже з'ясували, що стало причиною різкої активізації хвороби.

"Перший осередок цього захворювання на кір з'явився через дітей, які не прищеплювалися у зв'язку з релігійним переконанням їх батьків. Тобто були відмови від щеплень. Вони послужили джерелом інфекції для інших дітей", заявили експерти.

Так, в Копистирині на лікарняних ліжках опинилися шестеро дітей, у місцевій школі ввели карантин, він теж триватиме до 26 числа. З початку 2018 року у Вінницькій області зафіксували 112 випадків зараження кором: з них 26 дорослих і 86 дітей. У регіоні за рік діагноз "кір" поставили 1500 разів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Одразу три штами загрожують українцям

Як повідомили представники українського Міністерства охорони здоров'я, пік захворюваності припаде вже на жовтень, і зачепить епідеміологічний сезон цілих півроку - аж до травня 2019.

Медики попереджають, що найкращим засобом профілактики грипу є вакцинація. А робити щеплення потрібно до початку епідсезону. Вакцини для населення доступні в аптеках і ціни досить демократичні.

Нагадаємо, науковці встановили нову причину крововиливу в мозок.

Як повідомляв "Знай.uа", знайдено швидкий спосіб поліпшити пам'ять.

Також "Знай.uа" писав, що українців попередили про смертельну епідемію.