Американські медики заявляють, що знайшли нову причину крововиливiв в мозок.

Група дослідників з Каліфорнійського університету в Ірвайні уважно вивчила зразки мозку і прийшла до неймовірного висновку, пише Science Daily.

З'ясувалось, що ендотеліальні клітини, що вистилають кровоносні судини головного мозку, володіють здатністю поглинати еритроцити і виводити їх у сіру речовину мозку, не завдаючи шкоди судинній системі.

"Довгий час вважалося, що внутрішньомозкова кровотеча викликано церебральним микрокровоизлияними. Наше дослідження вказує на зовсім новий напрямок у методиці лікування кровотечі з головного мозку та його наслідків", заявив професор неврології Марк Фішер.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Велика частина нового дослідження проводилося у співпраці з Інститутом випускників Кеку і багато в чому грунтувалося на попередній роботі Фішера, пов'язаної з крововиливами в мозок. Зокрема, як часто це призводить до розвитку недоумства і наскільки часто вони трапляються після вознесіння.

Церебральнi мікрокрововиливи (ЦМК) — крихітні відкладення крові в головному мозку, які виникають з віком, цереброваскулярними захворюваннями, гіпертонією і хронічним захворюванням нирок.

ЦМК часто впливає на зниження когнітивних здібностей і збільшує ризик виникнення інсульту.

Згідно з даними магнітно-резонансна томографії такі мікрокрововиливи зустрічаються майже у 20 вiдсоткiв людей у віці до 60 років і майже 40 вiдсоткiв людей у віці до 80 років. Пряме дослідження зразків тканин людської тканини показує, що мікрокрововиливи мозку практично завжди зустрічається у віці 70 років.

Ранiше дослідники показали, що медіальна префронтальна кора бере активну участь у рішеннях, заснованих на короткочасної пам'яті і в тому числі забезпечує постійне відображення світу навколо нас.

Нагадаємо, збільшення однієї з областей мозку призводить до розвитку депресії та біполярного розладу.

Як повідомляв портал "Знай.иа", "зомби-клетки" можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера.

"Знай.иа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.