Манго за своєю природою багаті на цукор, але при цьому містять клітковину, вітаміни та антиоксиданти. Останні дослідження показують, що вживання одного манго на день може сприяти підтриманню нормального рівня цукру в кровіі, повідомляє Verywellhealth.

Манго зображення
Манго. Фото: скріншот із youtube.com

У недавньому дослідженні вчені вивчали, як щоденне споживання середнього манго впливає на рівень цукру в крові у людей з переддіабетом - станом, при якому організм гірше реагує на цукор.

"Хоча багато хто уникає манго через його порівняно високий вміст природного цукру, у ньому є клітковина, вітамін С, каротиноїди та поліфеноли, такі як мангіферин, кверцетин і гало́ва кислота", - пояснила доцент Університету Джорджа Мейсона Раеде Басірі.

За її словами, ці сполуки в клінічних дослідженнях пов’язують із підвищенням чутливості до інсуліну та зменшенням запальних процесів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 25 жовтня: спілкування близнюків, впевненість левів та фінанси козерогів В ГУР розкрили плани росії: мешканців трьох областей попередили про серйозну небезпеку Податок для пенсіонерів: кого та чому змусять заплатити В школах запроваджують нові правила: що зміниться для учнів та вчителів
Показати ще

У рамках експерименту учасники щодня протягом 24 тижнів споживали або 300 г манго, або гранола-батончик із порівнянною калорійністю. Вчені вимірювали рівень цукру в крові натще, HbA1c, інсулінорезистентність, чутливість до інсуліну та параметри тіла через 6, 12 і 24 тижні. Найбільш помітним ефектом стало покращення рівня глюкози натще та чутливості до інсуліну.

Незважаючи на високий вміст цукру, манго також містить клітковину, яка допомагає контролювати рівень цукру під час їжі, уповільнюючи травлення та запобігаючи різким стрибкам глюкози. Крім того, фрукт має відносно низький глікемічний індекс, що знижує ймовірність різких коливань цукру.

"Різні продукти можуть по-різному впливати на рівень цукру в крові, навіть якщо їх калорійність однакова, і це дослідження є чудовим прикладом", - зазначила дієтолог Аманда Сауседа.

Диабет, фото: Вести.Наука
Диабет, фото: Вести.Наука

Вона додала, що організм сприймає їжу як цілісний продукт, а не набір окремих речовин.

"Те, як структурована їжа, що часто називають харчовою матрицею, впливає на реакцію організму на неї", - підкреслила дієтолог.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.