Осінь - початок масової захворюваності та епідемій. Україна з жахом готується до атаки небезпечних штамів вірусу грипу.

Експерти говорять, що у 2018-2019-му люди страждатимуть від трьох штамів, - пише Politeka.

Як повідомили представники українського МОЗ, пік захворюваності припаде вже на жовтень, та зачепить епідеміологічний сезон цілих півроку - аж до травня 2019.

інфекція в школі

За прогнозами Всесвітньої організації здоров’я, в цьому році найпоширенішими будуть такі штами:

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

– вірус, подібний A /Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09;

– вірус, подібний A /Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2);

– вірус, подібний B /Colorado / 06/2017.

Медики попереджають, що найкращим засобом профілактики грипу є вакцинація. А робити щеплення потрsбно до початку епыдсезону. Вакцини для населення доступнцы в апетках і ціни досиь демократичні.

Одна доза вакцини коштуватиме приблизно 200 грн, проте формувати імунітет, необхідний для захисту організму від вірусу грипу, вона буде протягом всього сезону.

вакцинація

А от коли вже захворіли, на лікування потрібно буде витратити понад півтисячі гривень.

Чим небезпечні віруси Мічиган, Сінгапур і Колорадо?

Вірус "Мічиган" є різновидом штаму грипу H1N1, або так званого "свинячого грипу". Захворювання проходить з тяжким перебігом, часто виникають ускладнення.

хвороби

У хворих різко піднімається температура, іноді до 40 градусів, і тримається до трьох діб і більше. Крім того, з’являється кашель, біль у горлі, головний біль, біль в суглобах. Є ризик розвитку на тлі грипу Мічиган пневмонії, серозного менінгіту, енцефаліту.

Особливу небезпеку вірус Мічиган представляє для вагітних жінок і дітей, так як захворювання може призвести до патологій плоду і навіть викидня.

Не менш небезпечним є вірус Сінгапур H3N2, який теж може приводити до смертельних наслідків. Найчастіше ним заражаються діти і люди похилого віку, у яких розвиваються ускладнення у вигляді важких пневмоній.

У групі ризику знаходяться люди з хронічними захворюваннями, ослабленим імунітетом, ожирінням, цукровим діабетом, астмою. У них захворювання розвивається стрімко і так само швидко виникають ускладнення. Тому найкраще захистити себе вакциною.

Вірус "Колорадо" найбільш безневинний з цієї трійці. В усякому випадку, він не призводить до таких серйозних ускладнень і летальних наслідків. Однак може стати причиною локальної спалаху захворювання, наприклад, в школі.

Дивіться: Як розпізнати симптоми грипу

Нагадаємо, лікарі розповіли, як розпізнати недугу, що вбиває мозок та життя.

Як повідомляв портал Знай.ua, ці процедури вбивають вашу шкіру.

Також Знай.ua писав про те, що вчені виявили ще одну небезпеку уксівкомарів. Як виявилось, ці комахи можуть спровокувати рак.