В Сіетлі в страшних муках померла жінка, в організм якої потрапила так звана "амеба-пожирач мозку". Лікарі виявилися безсилі їй допомогти, так як виявити справжнього ворога було проблематично. Відразу запідозрили пухлина, передає Politeka.

Все почалося з жахливих головних болів, болісних і роздираючих для хворої. За ними слідував тяжкий епілептичний припадок, хоча до цього жінка не страждала на епілепсію. Госпіталізовавши нещасну, лікарі провели обстеження на апараті комп'ютерної томографії, і виявили підозріле затемнення. "Пухлина", в один голос вирішили медики та пацієнтці призначили операцію.

Під час операції медики побачили те, що вкинуло їх у шок і жах, незважаючи на значний медичний досвід. Головний хірург Чарльз Коббс розповів, що бригада під його керівництвом, оперировавшая жінку, не змогла навіть взяти проби тканин. Частина мозку просто перетворилася на криваву кашу.

"Коли я оперував цю жінку, ділянка її мозку, розміром з м'яч для гольфу, був просто кривавої кашею. Ці амеби були всюди, вони просто їли клітини мозку. Ми не розуміли, що відбувається, але коли ми отримали проби тканини, то зрозуміли в чому насправді була проблема", — пояснив Коббс.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Смертельна амеба потрапила в організм жінки через ніс, коли вона використовувала спеціальний прилад для прочищення пазух. Через місяць після операції пацієнтки не стало.

Як повідомляв Знай.uа, це другий подібний випадок у Сіетлі за останній час. Буквально в жовтні цього року від подібної амеби помер американський серфінгіст Фабрісіо Стабіле. У молодого чоловіка різко погіршився стан здоров'я. Коли він потрапив у лікарню, лікарі констатували всі ознаки інсульту. У Стабіле були судоми, параліч кінцівок і нескладна мова. Врятувати серфера не вдалося. Йому було всього 20 років.

Випадки зараження небезпечною амебою вкрай рідкісні. З 1962 по 2017 рік у США зареєстровано 143 таких випадки. А ось рівень смертності дуже високий і перевищує 97% - з 143 зареєстрованих випадків захворювання вижили тільки четверо.

Нагадаємо, амеба з'їла мозок 11-річної дівчинки - американка Ханна Коллінз померла в результаті зараження ниглерией Фоулер.

Нагадаємо, смертельний вірус може залишити українців без головного продукту на свята.

Також нагадаємо, вчені створили клітини – пожирачі ракових пухлин. Ми докладно писали про це неймовірному науковому прорив.