Серфер з Нью-Джерсі загинув через хворобу, викликану рідкісною амебою. Вона мешкає в теплих водоймах і вбиває майже всіх, хто з нею стикається.

Серфінгіст Фабріціо Стабіле (Fabrizio Stabile), який відвідав басейн з хвилями в Техасі помер через кілька днів, пише Live Science.

29-річний Фабріціо відпочивав в місті Вако в Техасі. Він відвідував місцевий аквапарк. 16 вересня він повернувся в Нью-Джерсі і погано себе відчув – у нього сильно боліла голова а згодом почало лихоманити. Його доставили в лікарню, а 20 вересня йому поставили діагноз: первинний амебний менінгоенцефаліт. У його спинномозковій рідині виявили амебу під назвою Неглерія Фоулера (Naegleria fowleri). На наступний день чоловік помер.

За даними лікарів, серфінгіст вдихнув разом з водою амебу, яка пожирає мозок. Найчастіше Heглepія Фoулepa потрапляє в організм через ніс, а також любить теплу середу і прісну стоячу воду. Одноклітинний організм вражає центральну нервову систему і викликає рідкісне, але смертельно небезпечне захворювання - aмебний мeнінгoенцeфaліт (неглеріоз).

Як повідомляється, інших випадків зараження амебою відвідувачами цього басейну на щастя не виявили. Басейн закрили на час розслідування.

У Техасі рідкісна амеба знищила мозок серфера

29-річний Фабриціо Стабіле відвідав басейн із хвилями, а за кілька днів раптово занедужав. Хлопець відчув головний біль, уже незабаром не зміг підвестися з ліжка та втратив здатність розмовляти. Виявилося, у басейні в організм чоловіка потрапила амеба Неглерія Фоулера, яка буквально з'їла мозок серфера. Урятувати чоловіка лікарі не встигли. Більше відео дивіться на сайті http://tsn.ua/video/video-novini

Geplaatst door ТСН op Dinsdag 2 oktober 2018

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Неглерія Фоулера - одноклітинний організм, який викликає рідкісну інфекцію мозку, що в більшості випадків смертельна. Людина може заразитися амебою, якщо забруднена мікроорганізмом вода потрапить в ніс. Звідти вона пробирається в нюховий нерв і добирається до головного мозку. Неглерія Фоулера харчується тканинами лобових часток мозку, викликаючи важке запальне захворювання, яке призводить до набряку мозку і смерті.

При цьому, людина не може заразитися неглерією Фоулера, випивши заражену воду. Навіть плавання в зараженому водоймищі може обійтися без наслідків. Захворювання не передається від людини до людини. У амеби є лише один шлях в організм - через ніс.

Випадки зараження небезпечною амебою вкрай рідкісні. З 1962 по 2017 рік в США зареєстровано 143 таких випадки. А от рівень смертності дуже високий і перевищує 97% - із 143 зареєстрованих випадків захворювання вижили лише четверо.

Нагадаємо, амеба з'їла мозок 11-річної дівчинки - американка Ханна Коллінз померла внаслідок зараження ніглерією Фоулер.