Мешканка міста Мукачево замовила і організувала друк провокативних плакатів "Зупинимо сепаратистів". Жінці оголосили підозру, повідомляє прокуратура Закарпатської області в суботу, 7 грудня.

Жінка, як повідомляється, отримала підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності, здійснених службовою особою за попередньою змовою групою осіб.

Раніше в Мукачево з'явилися провокаційні плакати з написом "Зупинимо сепаратистів". Зараз правоохоронці займаються тим, що з'ясовують, хто ще був причетний до цього дійства. Раніше в події угледіли "Дії російських спецслужб".

Нагадаємо, Знай.uа писав, що це "другий Донбас". Закарпаття лихоманить від антиугорської істерії, ситуація напружена.

В ніч з 19 на 20 жовтня відразу в декількох районах Закарпатської області з'явилися білборди з промовистим написом "Зупинимо сепаратистів".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так у зв'язку з розміщенням такої неоднозначної політичної реклами прокуратура Закарпаття почала кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

За даними прес-служби, справу відкрито за статтею про умисне розпалювання національної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК України).

Раніше Знай.ua писав, що відомий політик вважає, що Польща, Угорщина і Румунія хочуть відібрати частину України".

Польща, Угорщина і Румунія хочуть розірвати Україну на частини так само, як і східні сусіди. Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович в ефірі телеканалі «112 Україна», коментуючи видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті.

«Я хочу поінформувати наше міністерство, може вони не знають, цим же (видачею паспортів, – ред.) давно і спокійно займаються Румунія і Польща. І я можу продовжити цей список. У кожної держави є свої інтереси. І Польща, і Угорщина, і Румунія прекрасно бачать, що ослаблену, поранену Україну можна розірвати на частини. І вони хочуть цього не менше, ніж наші східні сусіди. Треба це розуміти. Вони вже сплять і бачать, «як Україна вступає в Європу» – Польща забирає собі Львів, Румунія – Одесу і так далі. І наші спецслужби знають, що відбувається, але не діють», – обурився політик.

При цьому він закликав створити в Україні такі умови, щоб люди хотіли жити в своїй країні і не прагнули отримати громадянство іншої держави.