Юр'їв день

Щорічно 9 грудня православні віряни відзначають річницю освячення храму великомученика Георгія Побідоносця в Києві. Як відомо, Георгій вважається одним із найбільш шанованих святих. Одним із найвідоміших посмертних чудес святого Георгія є вбивство списом змія в Бейруті. За легендою, коли потворі на поталу віддали царську дочку, з'явився Георгій на коні і проколов змія списом.

Георгій Побідоносець

Міжнародний день боротьби з корупцією

9 грудня за ініціативою ООН відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією (International Day Against Corruption). В цей день в 2003 році в мексиканському місті Меріда підписали Конвенцію ООН проти корупції. Документ зобов'язує держави, які підписали його, оголосити карним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів і відмивання корупційних доходів.

Другу неділю Адвенту

За католицьким традиціям друга неділя Адвенту відзначається рівно через тиждень після першої неділі Адвенту. У цей день прийнято запалювати Свічку пророцтва і другу свічку у вінку Адвенту — Вифлеємську свічку. Віфлеємська свічка являє пришестя на землю Ісуса, Сина Божого, народженого від Діви Марії. Це світлий символ готовності зустрічати Немовля Христа.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міжнародний день пам'яті жертв геноциду

У вересні 2015 року Генасамблея ООН своєю резолюцією (A/RES/69/323) проголосила 9 грудня Міжнародним днем пам'яті жертв злочину геноциду, вшанування їх достоїнства і попередження цього злочину (International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime). Дата була обрана в зв'язку з тим, що в цей день у 1948 році Генасамблея прийняла Конвенцію про попередження злочину геноциду і покарання за нього.

День благодійництва в Україні

Щороку у другу неділю грудня українці відзначають День благодійності. Це національне свято, присвячене всім людям, хто займається благодійною діяльністю, було встановлено Указом президента України Віктора Ющенка № 1220/2007 від 13 грудня 2007 року.

Іменини в цей день

Афанасій, Василь, Георгій, Данило, Іван, Ілля, Інокентій, Михайло, Назар, Микола, Петро, Тихон, Юліан, Яків.