Убитий ватажок так званої "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко зараз знаходиться в кращому світі. Однак шлейф криз, які спровокувала його діяльність, тягнеться до цих пір. Донеччани розхльобують заварену сепаратистом кашу – в цьому зізналися самі бойовики "ДНР".
Директор торгової мережі "Семерочка" на окупованих територіях донецької області Андрій Дундук розповів, як йдуть справи з продуктами.

Так, за словами Дундукова, в регіоні діє "м'ясна криза". Винні в цьому дії спекулянтів, які скуповували м'ясо в торгових мережах, а потім продавали його на ринках. Далі до цієї теми долучилися блогери і любителі инфовбросов.

"Можна сказати, що в цьому випадку підвищення цін відбувається в головах людей", - підсумував Дундук. Крім того, в ДНР дійсно ростуть ціни на яйця. Але це звалили на перші заморозки, мовляв, кури менше несуться і подорожчання об'єктивно.

Ще один криза – дефіцит зерна. У 2017 році Захарченко видав указ, згідно з яким у фермерів з обігу вилучили частину врожаю, посіяного на самовільно зайнятих земельних ділянок. У 2018 році зерно сіяли тільки на зареєстрованої землі, якої у "ДНР" з цим хаосом зовсім негусто.

На Донбасі також є паливна криза, створений, як стверджує Дундук "попереднім керівництвом." Мова йде про "адміністративні заходи", коли ціни "не були пов'язані з економікою", а призначалися.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, вижити в окупованому Донецьку стало неможливо, бойовики остаточно закрутили гайки і місто біжить з останніх сил. Люди не можуть дозволити собі продукти першої необхідності.

Заворушення на окупованих територіях "ЛДНР" не могли не позначитися на економіці в регіонах, непідконтрольних українській владі. Ні для кого не секрет, що люди там живуть за межею бідності, тому як знайти нормальну роботу там, де йде війна, і боронь боже, снаряд виб'є скло – це просто нереально. Мирні донеччани, які не мають відношення до багаторічної "заварушки" і переворотів, поспішають покинути "прокляту локацію", бо як вижити тут більше не реально. Крім небезпечної обстановки і сепаратистів у влади, у Донецьку різко подорожчали ціни на хліб і продукти першої необхідності, пише видання 62.ua.

Преса посилається на численні пости донеччан у соціальних мережах – жителі міста обурені "драконівським" стрибком цін на продукти.

Нагадаємо, чи є життя після "ДНР"? Стало відомо, як і де живуть "знамениті" втікачі з окупованих територій – Губарєв, Козаків і Ташкент.

Також стало відомо, що у "ДНР" заборонили медичну допомогу, а людей шантажують.