В Україні, через хуртовини, налипання мокрого снігу та вітру, можуть трапиться перебої з енергопостачанням населених пунктів і порушення руху транспорту.

Цю інформацію повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов в Україні, передає "ХВИЛЯ".

"Ускладнення погодних умов може викликати часткове порушення руху транспорту на автошляхах північних і центральних областей, це другий рівень загрози. Через налипання мокрого снігу і посилення швидкості вітру до 15-20 м/с можливе часткове порушення енергопостачання в населених пунктах". Микола Кульбіда

За його словами, вже у вівторок, 11 грудня, у Київ прийде циклон, а в південно-східних регіонах України почнуться опади у вигляді дощу, в центральній частині — невеликий сніг.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Директор Гідрометцентру розповів, що у середу, 12 грудня, циклон переміститься в район Полтавської області, і зона опадів у вигляді інтенсивних снігопадів охопить значну частину північних, центральних і частково південних областей. Далі циклон переміститься на територію Житомирської області.

"Таким чином, протягом 12-13 грудня найбільш складні умови, пов'язані з випаданням сильного снігу, пориви вітру 15-20 м/с, налипанням мокрого снігу на проводах, деревах, дорогах". Микола Кульбіда

Також синоптик зазначив, що в східних і південних областях України пройде силный дощ - від 30 до 50 мм, очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

У середу і в четвер, 12 і 13 грудня, більшість західних областей накриє помірний сніг (крім Прикарпаття і Закарпаття).

Повідомляється, що висота снігового покриву складе 18-20 см на територіях Київської, Черкаської, Кіровоградської областей. Дещо менше буде в Житомирській, Чернігівській, Вінницькій, Миколаївській областях, від 5 до 10 см буде в західних областях. Що стосується сходу і південно-сходу, то тут дощ перейде в сніг, але снігу буде мало, зазначив він.

Також Кульбіда уточнив, що всі органи виконавчої влади проінформовані про штормове попередження.

Як повідомляв "Знай.uа", українців закликали сидіти вдома, люта стихія не пощадить нікого.

Також "Знай.uа" писав, що зима натягне на Україну сіре мокре вбрання.