Пенсійний вік буде підвищуватися разом із зростанням тривалості життя.

Про це повідомляє "Хвиля".

Економіст Олексій Случинський відзначає, що зараз в Україні для виходу на пенсію необхідно мати 60 років. Проте тут же, додав, що з нинішніми темпами життя пенсійний вік вже найближчим часом буде збільшений.

"Зараз у людини з мінімальним стажем є право виходу на пенсію при виповненні 60 років. Це досить низький рівень. З огляду на, що ми живемо довше, з часом пенсійний вік буде підвищуватися. Рано чи пізно ми до цього питання повернемося", - сказав Случинський.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Він також відзначив, що влада деяких країн вже задумується над підняттям пенсійного віку, проте офіційно не афішує подібних планів для збільшення власних політичних рейтингів.

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Проте, це питання ще належить вирішувати в майбутньому", - заявив він.

Більше того Случинський відзначає, що в Україні вже найближчим часом можуть вкотре збільшити вік виходу на пенсію, адже економічний стан країни залишає бажати набагато кращого.

"Ми знаходимося в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію, тому щоб накладати на це підвищення пенсійного віку, потрібно все продумати", - сказав Случинський.

Варто відзначити, що профільний Закон про загальне пенсійне забезпечення український парламент прийняв ще 3 жовтня 2017 року, проте вступив він у дію вже 11 жовтня.

Відповідно до прийнятих норм, розмір пенсії кожного українця розраховується за новою формулою та залежить від страхового стану, а також розміру зарплатні.

Також він відзначив, що у Мінсоцполітики вже запропонували законодавці зміни, відповідно до яких пенсійний стаж відіграва би більшу роль при призначенні загальної пенсії для особи. Це дозволить збільшити суму виплат для людей, з величезним трудовим стажем проте з мінімальною заробітньою платою.

Нагадаємо, на Україну чекає інфляція, НБУ вмиває руки, люди біжать в обмінники.

Як повідомляв "Знай.ua", ваші рідні можуть залишитися без подарунка, українцям повідомили тривожні вісті.

Також "Знай.ua" писав, що ще в 6 українських містах ціни на газ злетіли до небес.

З 1 грудня в Україні зросте мінімальна пенсія