47 депутатів Верховної Ради України, переважно з опозиційного блоку, звернулися в Конституційний суд з проханням про визнання однієї з постанов Ради незаконною. Мова йде про підтримку звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні. Подання розміщено на сайті Конституційного суду.

Документ був поданий уповноваженими депутатами Олександром Долженковим і Вадимом Новинським. Переважна кількість підписів під поданням належать членам фракції Опозиційного блоку.

Депутати переконані, що парламент у своїй підтримці звернення президента до вселенського патріарха про автокефалію нівелює в Україні міжконфесійний мир і релігійну свободу, порушує права і свободи громадян, а саме право на свободу світогляду і віросповідання, що є прямим втручанням держави у справи церкви.

У самих же церковних колах розгорілися жаркі дискусії щодо Статуту Православної Церкви в Україні, схваленої Синод Вселенського Патріархату 29 листопада. Розбіжності стосуються і формату проведення Об'єднавчого Собору, який планується на 15 грудня. Для узгодження позицій на 13 грудня заплановано Архієрейський Собор, для якого в Київському патріархаті підготували найкращий, на їх думку, проект, який відповідає особливостям церковного життя в Україні. Документ більш ніж у п'ять разів більше, ніж у греків, що свідчить про ретельне його опрацювання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Київ прибув представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл, який підготує Об'єднавчий собор.

Як повідомляв портал "Знаu.иа": глава УПЦ Київського патріархату раптово заявив, що його архієреї з різних причин можуть відмовитися від прийняття вимог Вселенського Патріархату.

ТакожЗнай.uа" писав, що українці вказали путінському патріарху Кирилу на його місце після чергової неадекватного заяви.