В Україні знову різко подорожчали долар і євро. Фахівці говорять про негативний вплив психологічного фактора на валютний ринок, але українці все одно масово скуповують «тверду» валюту.

Аналітики Research & Branding Group з'ясували, які «гроші» наші співгромадяни вважають найнадійнішими, повідомляє "Хвиля".

«Різкі курсові коливання викликають панічні настрої, що підігрівають ажіотажний попит на валюту. З 2008 року в Україні спостерігалася кілька хвиль стрибкоподібної девальвації гривні, яку спровокували об'єктивні чинники і посилила паніка населення.

Протягом останніх років питання стабільності національної валюти і довіри до неї населення залишається одним з найбільш актуальних», - підкреслюють експерти.

Як показують результати листопадового опитування, валютою, котра користується найбільшою довірою жителів України, залишається долар США - саме в цій валюті, на думку більшості Україну (43%), зараз найбільш безпечно і вигідно зберігати грошові заощадження.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Далі з великим відривом слідує євро (15%) і наша національна валюта - гривня (12%).

Ще 12% українців сеголня не довіряють жодній із валют, а 16% - не визначились з цього питання.

Аналітики стверджують, що в порівнянні з осінню 2016 року і взимку 2017 року довіра до гривні дещо зміцнилася. Незважаючи на те, що більшість наших співгромадян воліли б зберігати заощадження в іноземній валюті, тільки 15% опитаних в останні три місяці робили валютні операції: 6% - лише купували, 4% - тільки продавали, 5% - купували і продавали валюту. Переважна більшість жителів країни (82%) за останні квартал не купували і не продавали валюту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією Держстату, в Україні 32% населення отримують доходи нижче за фактичний розмір прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал "Знай.ua", за вихідні з 7 по 10 грудня на АЗС ціна на бензини і дизельне паливо на АЗС стала нижче на 0,1-2,2 гривень за літр.
Також "Знай.ua" писав, що вчителям доведеться знімати свої уроки на відео, якщо вони хочуть отримати підвищення зарплати.