У четвер, 13 грудня, на підконтрольну Україні територію переправили 13 засуджених, які відбували покарання у окупованій частині Донецької області.

Про це стало відомо із повідомлення представниця України у ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.

"На підконтрольну українському уряду територію було переміщено з окупованого Донецька 13 осіб, засуджених українськими судами до початку війни, до 2014 року", - написала Геращенко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окрім того нардеп додала, що справи засуджених осіб не пов’язані з військовим конфліктом на Донбасі, надалі вони будуть відбувати покарання в українських тюрмах.

Омбудсмен Людмила Денісова у свою чергу додала,що засуджених передали на КПВВ "Новотроїцьке".

Вона повідомила, що бойовики разом із засудженими віддали їх кримінальні справи.

Геращенко резюмувала, що українська сторона пропонує 27 грудня провести наступний етап обміну утримуваними в форматі 66/19 чи 23/23.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Нагадаємо, у відповідь на пропозицію української сторони обмінятися полоненими з участю громадян РФ і незаконно засуджених у Росії українців, Росія відповіла тотальним ігнором.

Володимир Путін
Володимир Путін

Цю інформацію опублікувала у своєму Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко за підсумками переговорів у Мінську.

Раніше Знай.uа писав про те, що російська сторона відкинула пропозицію України обговорити на переговорах в Мінську питання передачі засуджених громадян РФ в обмін на українських політв'язнів в Росії.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Про це в Facebook повідомила представник України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Зокрема, за її словами російська сторона навідріз відкинула ініціативу української сторони провести зустріч у Мінську, яка була б заради обміну полонених.

Також Знай.uа повідомляв, що Росія надала графік візитів консулів до українських моряів у московських СІЗО.