До поранених українських моряків нарешті допустили українських консулів. Росія надала графік візитів дипломатів до українських військовополонених, які знаходяться в московських СІЗО.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

6 грудня українських консулів допустили до трьох поранених українських моряків, які були незаконно захоплені російськими військовими у Керченській протоці. Про це повідомив Павло Клімкін, який на даний час знаходиться в Мілані.

За його словами, Росія надала графік візитів консулів до українських моряків в московських СІЗО.

Клімкін також повідомив, що до 8 грудня заплановані зустрічі консулів з усіма затриманими моряками.

"Консули кожен день будуть зустрічатися з хлопцями, щоб до суботи подивитися, в якому вони стані, і це вже добре", - сказав він.

Відео виступу міністра опублікувала в Twitter речник МЗС Катерина Зеленко.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року на південь від Кримського моста корабель ВМС РФ протаранив український буксир "Яни Капу", який з малими бронекатерами "Бердянськ" і "Нікополь" прямував з Одеси до Маріуполя. Окупанти не пропустили українські кораблі в Азовське море, а ввечері, коли ті лягли на зворотний курс, атакували вогнем на поразку на виході з Керченської протоки приблизно в 25 км від узбережжя Криму. Поранено шестеро моряків.

Як повідомляв Знай.uа глава ВМС України запропонував Путіну себе в обмін на полонених моряків.

Також Знай.ua писав, у Кремлі готові розглянути пропозиції щодо обміну полонених українських моряків, яких окупанти нахабно атакували у Керченській протоці.