Нова постанова Уряду дасть можливість українцям, які доглядають за хворими дітьми, отримати фінансову допомогу.

Відповідно до постанови від 28 листопада 2018 року № 996, отримати допомогу можна отримати одному з батьків або усиновлювачу. Також на допомогу можуть розраховувати батьки-вихователі, піклувальники, або ті, хто постійно проживають з дитиною.

Які потрібно зібрати документи:

1) разом з копією паспорта потрібно подати заяву законного представника дитини, який постійно проживає та здійснює догляд за хворою дитиною відповідно до форми, затвердженою Мін'юстом.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

2) копія свідоцтва про народження дитини, також має бути оригінал.

3) документ, що підтверджує повноваження усиновлювача (копія рішення про усиновлення) опікуна, піклувальника (копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки), прийомних батьків, батьків-вихователів (копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї);

4) необхідно отримати довідку про захворювання дитини.

При яких захворбваннях може бути виділена допомога:

Тяжке перинатальне ураження нервової системи,

тяжка вроджена вада розвитку,

рідкісне орфанне захворювання,

онкологічне, онкогематологічне захворювання,

дитячий церебральний параліч,

тяжкий психічний розлад, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний),

гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня,

про те, що дитина отримала тяжку травму,

потребує трансплантації органа,

потребує паліативної допомоги, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу у порядку та за формою, встановленими МОЗ.

Цю допомогу можуть призначити, не зважаючи на інші виплати, що отримує родина.

На кожну хвору дитину допомога призначається у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та виплачується протягом шести місяців.

У разі коли в період виплати допомоги особі, яка доглядає за хворою дитиною, дитині встановлено інвалідність, така допомога виплачується до дня встановлення інвалідності.

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки громадян в нашій державі відкладають гроші, а скільки - живуть від зарплати до заорплати.

Як повідомляв портал Знай.ua, "дитячі" гроші опинилися під загрозою.

Також Знай.ua писав про те, що українцям нагадали, як стягуватимуть борги по аліментах у 2019 році.

Дивіться: Аліменти в Україні. Як покарають боржників