Під час розбору справи №1-3/2018(2717/14) Конституційний суд України дійшов висновку, що держава не в змозі дати гарантії своїм громадянам на постійні і безперебійні соцвиплати на неповнолітніх громадян.

Так, Конституційний суд заявив, що питання дитячих виплат повністю залежить від парламенту - лише від його рішення. Про це пишуть "Вести".

суд
суд

Якщо Верховна Рада України затвердить самі виплати та їх розмір у державному бюджеті кожного року — сім'ї їх отримають, якщо ні — грошей ніхто не побачить. Ні про яку автоматичну виплату держдопомоги, гарантованої Конституцією, у нашій країні і мови бути не може. Оскільки виплати не є елементом соцзахисту.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Мова про трьох видах допомоги:

-допомогу при народженні дитини - зараз це 41 280 грн.: одноразово 10 320 грн., протягом 3 років по 860 грн. на місяць;

-допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку — скасовано з 1 липня 2017 року;

-допомогу при усиновленні дитини — 41 280 грн.: одноразово 10 320 грн., протягом 3 років по 860 грн. на місяць.

Варто нагадати, що українцям дали детальне роз'яснення, що означає новий закон про "муніципальну няню" та іншої допомоги сім'ям, в яких є діти до трьох років. У Міністерстві соціального захисту пояснили, на які види допомоги можуть розраховувати сім'ї, в яких народилися діти і роз'яснили, чи впливають додаткові види допомоги на тривалість відпустки по догляду за дитиною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні вступила в силу "Інструкція про організацію роботи з оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Нагадаємо, нарахування субсидії: як платити за комуналку, поки чекаєте пільг.

Як повідомляв Знай.uа допомога по безробіттю: українцям змінили розмір соцвиплат.

Знай.uа писав, черговий український банк на межі падіння, клієнтів намагаються заспокоїти.