У листопаді 2018 року 43% жителів України заявили, що взагалі не мають заощаджень.

Ці дані були оприлюднені компанією Research & Branding Group, яка проводила опитування серед українців, передає "ХВИЛЯ".

Заощадження на термін від одного місяця до двох місяців мають 9-10% респондентів, на термін 3-4 місяці - 8%, а на термін до шести місяців - 5% українців.

За словами соціологів, в порівнянні з лютим 2017 року кількість українців, які не мають заощаджень, зменшилася на 4%, а кількість тих, кому заощаджень вистачило б менше, ніж на місяць, стало менше на 3%.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Рекордна кількість українців, які не мають заощаджень серед тих, кому за 60, а найменша — серед тридцятирічних і сорокарічних.

На жителів обласних центрів припадає найбільша кількість людей, що не мають (на їхню думку) заощаджень; найменша - на сільських жителів.

Опитування проводилося в період з 16 по 26 листопада 2018 року серед 2000 респондентів. Метод опитування — особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/-2,4%.

Нагадаємо, поки в європейських країнах розповідають, скільки насправді українців виїхали до них на заробітки та навчання і активно працюють на економіку інших держав, в даний час глава уряду України Володимир Гройсман хвалиться збільшенням середньої зарплати у нашій країні.

Отже, як повідомив прем'єр-міністр у себе в Facebook, середня заробітна плата в Україні станом на жовтень вже перевалила за позначку в дев'ять тисяч гривень і склала 9218 грн.

За словами чиновника, за рік середня зарплата українців зросла майже на чверть.

"Середня заробітна плата в Україні в жовтні 2018 зросла до 9218 грн. Це на 24,9% більше, ніж у жовтні 2017", - зазначив Гройсман.

Він додав, що економіка України стабільно зростає 11 кварталів поспіль.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", до кінця 2018 року українцям підвищать прожитковий мінімум. Крім того, на підвищення чекають і інші виплати, в тому числі пенсії, аліменти і допомога по безробіттю.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що українцям пояснили, що потрібно зробити, щоб стати банкрутом цілком законно.