Українцям усіх вікових категорій у грудні мають підвищити прожитковий мінімум. Відтак, мінімальна пенсія має зрости із 1435 до 1497 гривень, а мінімальні аліменти на дитину до 6 років – з 1559 до 1626 гривень.

Такі суми заклали депутати у державний бюджет країни на 2018 рік.

Таким чином, підвищення соціальних стандартів у кінці року дозволить збільшити доходи малозабезпечених українців на рівень зростання цін.

Загальний прожитковий мінімум становитиме 1853 гривень (нині 1777 гривень). У формулі розрахунку розміру субсидії також фігурує прожитковий мінімум. Середньомісячний дохід одного члена сім'ї ділять на два прожиткові мінімуми, множать на 15% і на загальний дохід сім'ї. Отримана сума – обов'язковий платіж за комуналку, а решту повинна покрити субсидія.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До слова, зазвичай індексацію (тобто підвищення на рівень інфляції) в Україні проводять двічі у рік: у травні та в грудні, а цього року перерахунок соціальних стандартів перенесли на липень.

Крім того оновлені суми дадуть соціально незахищеній верстві населення отримати додаткову допомогу.

Нагадаємо, за даними Міністерства соціальної політики, станом на 1 липня 2018 року пенсії українців зросли у середньому на 734 гривні, якщо порівнювати їх з аналогічним періодом минулого року.

Крім того, у Держстаті підрахували, що середня заробітна плата за рік в Україні зросла приблизно на 23% і нині становить трохи більше 9 тисяч гривень.

Нагадаємо, у 2018 році загальна заборгованість по зарплатаз українцям досягла майже 3 мілярдів гривень. У той час в Мінсоцполітики запропонували ввести пеню для роботодавців, які затримують виплати.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям, які працюють без трудових, нагадали про відповідальність. Так, тим, хто ухиляється від сплати внесків до соцстраху, загрожують величезні штрафи.

Також Знай.ua писав про те, що жителям окупованих територій обмежать випалти пенсій. Український уряд побоюється, що гроші потраплять до рук бойовиків.

Дивіться: Пенсії в Україні. Як отримати більше