В української столиці знову активізувалися квартирні аферисти. Через шахрайські дії недобросовісного забудовника понад 700 сімей залишилися без даху над головою.

Ситуація загострилася до такого рівня, що ошукані українці під будівлею посольства США в Україні проводили акції протесту, щоб привернути міжнародну увагу до своєї проблеми. Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Соціальне житло
Соціальне житло

Як повідомив Олександр, який, як і інші інвестори, вклав всі заощадження в нову квартиру, купував житло для доньки. Він запевнив, що всі дозвільні документи у забудовника були, на сайті київської адміністрації підтверджували законність будівництва. Пише "Сегодня".

Соціальне житло
Соціальне житло

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Вони говорили, що у нас все легально, плюс у нас КМДА, дозвіл є, все показали, як я можу не вірити їм? Я прийшов, коли вони прокладали труби, я дивлюся, так, будівництво йде", – зазначив ошуканий городянин.

За словами інвесторів, забудовником є Олег Ріпа. Людям вдалося зустрітися з ним після того, як мер Віталій Кличко викликав бізнесмена в адміністрацію. Підприємець пояснив: будівельні матеріали подорожчали в рази, до того ж тривають суди щодо землі.

"Я, як і ви, інвестував в цей об'єкт гроші, і я б'юся за те, щоб його узаконити насамперед", – заявив забудовник. На спірній землі повинні були рік тому побудувати четверту секцію комплексу, в якому люди придбали квартири.

Так, інвестори звернулися до суду. Вони судяться і проти столичної адміністрації, і проти забудовника. Дивуватися нічому, але в столичній мерії відповідальність з себе знімають.

Варто нагадати, що скасування прописки в Україні була однією з основних вимог Європейського Союзу для введення безвізового режиму ще кілька років тому. Але сьогодні ми бачимо зовсім інше.

Ще в 2003 році депутати прийняли закон, яким формально скасували прописку. Але на практиці її просто перейменували на "реєстрацію місця проживання" і встановили, що для такої реєстрації достатньо подати заяву без жодних підтверджуючих документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 жовтня уряд вніс зміни до законодавства, що визначає порядок нарахування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, прописка по-новому: українцям розповіли про "підводні камені" процедури.

Як повідомляв Знай.uа пенсії, зарплати та аліменти: що і як зміниться в 2019 році.

Знай.uа писав, популярна контора масово оформляє фейкові кредити, постраждали сотні українців.