Поки в європейських країнах розповідають, скільки насправді українців виїхало до них на заробітки та навчання й активно працюють на екооміку інших держав, у цей час глава уряду України Володимир Гройсман хвалиться збільшенням середньої зарплати у нашій країні.

Отже, як повідомив прем'єр-міністр у себе в Facebook, середня заробітна плата в Україні за станом на жовтень вже перевалила за позначку в дев'ять тисяч гривень та склала 9218 грн.

зарплата

За словами чиновника, за рік середня зарплатня українців зросла майже на чверть.

"Середня заробітна плата в Україні в жовтні 2018 зросла до 9218 грн. Це на 24,9% більше, ніж у жовтні 2017", - зазначив Гройсман.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Він додав, що економіка України стабільно зростає 11 кварталів поспіль.

гроші

"А значить, створюється більше робочих місць, виникає конкуренція між роботодавцями. Як наслідок, з'являється потреба в професіоналах, яким готові платити гідну зарплату", – переконаний прем'єр.

У проекті Державного бюджету на 2019 рік уряд закладає показник мінімальної зарплати на рівні 4170 грн. А показник сереньої зарплатні українців, за розрахунками уряду, має наблизитись до десяти тисяч гривень.

Нагадаємо, українцям запропонували вимагати надбавку до зарплатні. Хто може розраховувати на збільшені виплати.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, до кінця 2018 року українцям піднімуть прожитковий мінімум. крім того, на підвищення чекають і інші виплати, у тому чисоі пенсії, аліменти та допомогу по безробіттю.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям пояснили, що потрібно зробити, щоб стати банкрутом цілком законно.

Дивіться: У Польщі спростять працевлаштування заробітчан з України