Середня зарплата українців зросла майже на 25% й нині становить 9218 грн. Про це написав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

“Економіка України стабільно зростає 11 кварталів поспіль. А значить, створюється більше робочих місць, виникає конкуренція між роботодавцями. Як наслідок, з’являється потреба в професіоналах, яким готові платити гідну зарплату”, - йдеться у повідомленні.

Зросла сума середньої зарплатні за жовтень. Однак порівняно з вереснем, сума збільшилася всього на 176 грн. Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві, де середня зарплата склала 13 850 гривень/місяць. Найнижчий рівень зафіксований у Чернівецькій області, де середня зарплата склала 7 128 гривень/місяць.

За прогнозами Кабінету міністрів України, показник середньої зарплати має сягнути позначки в 10 тис. грн. У проекті Державного бюджету на 2019 рік уряд закладає показник мінімальної зарплати на рівні 4170 грн.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

При цьому зростає також плата за комунальні послуги та ціни різноманітних товарів. Стало відомо, що тариф на опалення для українців зовсім скоро може збільшитися на 17,1%. Це пов'язано з тим, що природний газ цієї осені значно подорожчав.

Нагадаємо, українцям заборгували мільярди гривень зарплати.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", свіжі комунальні тарифи "скрасять" новорічне похмілля киян.

ТакожЗнай.иа" писав про те, що у перших п'яти містах подорожчає опалення.