Запрошувати додому Діда Мороза і Снігуроньку для привітання дітей з Новим роком варто не раніше п'ятирічного віку. Як виявилося, спілкування з казковими персонажами може викликати стрес у дітей.

Про це заявила кандидат психологічних наук, медичний психолог, експерт з психологічної кібербезпеки, Президент "Міжнародної асоціації незалежних експертів медіа-простору" Наталія Бугайова, передає УНН.

"Запрошувати Діда Мороза і Снігуроньку додому дітям слід не раніше п'ятирічного віку. У більш маленьких дітей спілкування з незвичайними новорічними персонажами може викликати стрес", - повідомила психолог.

Крім того, Бугайова не рекомендує водити дітей на всі можливі святкові заходи. Вся справа в тому, що кількість таких заходів і їх тривалість повинні відповідати віку дитини.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Головне - якість заходів, а не їх кількість. Іноді перевагу слід надавати більш камерним заходам або домашньому святкуванню", - розповіла психолог.

Також фахівець уточнила, що спокійне святкування Нового року підійде для вразливих, сором'язливих дітей, які нещодавно перехворіли, мають будь-які психологічні, неврологічні проблеми або хронічні захворювання.

Нагадаємо, що буквально днями в Києві на вулиці Сагайдачного до новорічних свят влада встановила прикраси, які дуже налякали українців. Так, напередодні Нового року прив'язали до стовпів маленькі ялинки, а посеред вулиці встановили дивні інсталяції у вигляді тварин.

Як повідомляв портал Знай.uа, кількість серцевих нападів різко зростає напередодні Нового Року та Різдва. До такого висновку прийшли дослідники Каролінзького інституту в Стокгольмі.

Також портал Знай.uа писав, що уряд традиційно перед Новим роком публікує нормативні акти, в яких передбачено свята і позачергові вихідні для українців у наступному році. У 2019 році в Україні очікується 11 додаткових вихідних днів.