В п'ятницю, 14 грудня, на території окупованого Донбасу, проросійські бойовики привели всі свої військові частини в повну бойову готовність. Усі незаконні підрозділи нібито отримали нове озброєння та техніку.

Цю інформацію повідомляє російський "Інтерфакс".

У повідомленні говориться, що так званий "заступник командувача оперативного командування" окупованих районів Донецької області заявив, що це нібито пов'язано з "загрозою наступальних дій з боку Збройних сил України".

Крім того, відомо, що підрозділи бойовиків доукомплектовані на 100% особовим складом, також вони отримали нове озброєння, технікою та боєприпасами. У пропагандистському виданні підкреслили, що артилерійські підрозділи бойовиків готові висунутися на заздалегідь підготовлені позиції і "вести вогонь".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Бойовики заявляють, що об'єкти інфраструктури в окупованому Донецьку посилені засобами протиповітряної оборони, а також "проведена робота по розосередженню запасу матеріальних засобів і створення схронів озброєння та боєприпасів на всій території ДНР для ведення тотального опору".

Нагадаємо, що в перші тижні воєнного стану в Україні бойовики активізували всі сили пропаганди, аби всіляко лякати мирне населення, вже традиційно розповсюджуючи завідомо неправдиву інформацію.

Приміром, на своїх каналах у мережі вони розповсюджують фейки про новий "повномасштабний" наступ ЗСУ – втім, українці вже, певно, збилися з ліку, скільки разів терористи говорили подібну брехню.

"Усі військові частини приведені в повну бойову готовність. З моменту отримання нами інформації про підготовку широкомасштабного наступу з боку України наші підрозділи доукомплектовані на 100 відсотків особовим складом, забезпечені необхідним озброєнням, технікою і боєприпасами" – хизувався Басурін, додавши, що по ми нібито запустили стільки бригад, що "доведеться стримувати танковими підрозділами".

Як повідомляв "Знай.ua", російський президент Володимир Путін боїться падіння рейтингів та зміни власного режиму через підтримку в РФ західних цінностей, тому намагається дискредитувати й підірвати демократію в країнах Заходу.

Також "Знай.ua" писав, столична влада планує демонтувати пам'ятник відомому російському полководцю А. В. Суворову.