В перші тижні воєнного стану в Україні бойовики активізували всі сили пропаганди, аби всіляко лякати мирне населення, вже традиційно розповсюджуючи завідомо неправдиву інформацію.

Приміром, на своїх каналах у мережі вони розповсюджують фейки про новий "повномасштабний" наступ ЗСУ – втім, українці вже, певно, збилися з ліку, скільки разів терористи говорили подібну брехню.

ЗСУ
ЗСУ

"Усі військові частини приведені в повну бойову готовність. З моменту отримання нами інформації про підготовку широкомасштабного наступу з боку України наші підрозділи доукомплектовані на 100 відсотків особовим складом, забезпечені необхідним озброєнням, технікою і боєприпасами" – хизувався Басурін, додавши, що по ми нібито запустили стільки бригад, що "доведеться стримувати танковими підрозділами".

Лінія розмежування на Донбасі
Лінія розмежування на Донбасі

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як відомо, воєнний стан введено в 10 областях України, попередньо сили нашої армії справді були приведені у повну бойову готовність, але точно не для "нападу на села Донбасу", як стверджують терористи, а для захисту територіальної цілісності.

Воєнний стан в Україні на 30 діб
Воєнний стан в Україні на 30 діб

Яскраві докази тому можна знайти на офіційному ресурсі Міністерства оборони нашої держави.

Дивіться: у Львові СБУ викрила підприємців на несанкціонованому копіюванні інформації військового характеру

Нагадаємо, російські пропагандисти спробували скористатися воєнним станом в Україні, відвідавши одне з міст, де його запровадили – Харків. Як повідомляв "Знай.ua", старший науковий співробітник центру "Атлантична рада", екс-заступник генсека НАТО Александер Вершбоу заявив, що російський президент Володимир Путін боїться падіння рейтингів та зміни власного режиму через підтримку в РФ західних цінностей, тому намагається дискредитувати й підірвати демократію в країнах Заходу. Також "Знай.ua" писав, столична влада планує демонтувати пам'ятник відомому російському полководцю А. В. Суворову.