Зовсім нещодавно спалахнув скандал з московськими попами в Лаврі, колишнім АТОвцем і чемпіоном світу в першій важкій вазі Олександром Усиком.

Колишній боєць добровольчого батальйону "Донбас" Олег Дуб пригрозив розправою абсолютному чемпіонові у першій важкій вазі, українському боксеру Олександру Усику за те, що він захищав московських попів, які захопили Лавру.

За словами Олега Дуба, якщо чемпіон світу з боксу Олександр Усик буде захищати ченців Києво-Печерської Лаври від нападів радикалів, то йому можуть проломити голову.

Абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усик, нещодавно заявив, що в тому випадку, якщо "радикали підуть захоплювати Лавру", то він стане на бік ченців.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

У коментарі одному з українських телеканалів спортсмен додав: радить усім, хто цікавиться у боксера про його ставлення до подій навколо церкви, "рекомендувати читати Біблію та Євангеліє".

У мережі думки з приводу скандалу розділилися. Деякі користувачі вважають, що Усик не сказав нічого незаконного.

"Олександр Усик віруюча людина. Він може відвідувати будь-яку церкву. І не потрібно втягувати його в політику. Він Українець, а не сепаратист!",

"Цю х*рню поширює ФСБная агентура, Усик сказав зовсім не це. Сенс його слів був у тому, що люди самі не кваплячись вирішать, до якої церкви їм перейти",

"В інтерв'ю він сказав, що стане на захист Лаври - тобто храму, а не попів !!!!! Цей храм був побудований не для московських попів і їх треба гнати в шию. Але люди, не дай вам Бог пошкодити храм Божий - тоді вже вам точно ніхто не допоможе: ні гранати,ні автомати, ні військові навички",

"А Саня справжній патріот - він прославляє Україну з нашим прапором в руках на увесь світ і допомагає хлопцям на війні і морально, і матеріально".

Деякі ж сказали, що коментар Усика - зовсім непатріотичний.

"Усик нагадує дволикого Януса - прикривається Укаинським прапором і цілує дупу московським попам. Якщо йому пофіг" пішов нафіг".

"Це у тебе розуму немає, якщо таку фігню кажеш, патріоти на війні віддають найдорожче - своє життя".

Нагадаємо, Усика назвали найкращим боксером 2018 року.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Усик шокував заявою про захоплення Лаври.