Над Україною завис циклон, через який більшості жителів країни доведеться помучитися від холода.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталія Діденко.

Вона розповіла, що вже з суботи, 15 грудня, на території України похолодає, а опади припиняться.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"У атмосфери все за графіком - спочатку сніг, потім закріплення снігових уроків морозом". Наталія Діденко

Також Діденко зазначила, що вже вночі на 15 грудня температура повітря понизиться до -2...-8 градусів за Цельсієм. Вдень в Україні буде 1...4 градуси морозу.

Вже у неділю, 16 грудня, на крайньому заході опади збільшаться і дещо потеплішає.

"наступного тижня в Україні будуть домінувати морози і суха погода, лише в західних областях буде випадати періодично мокрий сніг та сніг". Наталка Діденко

У Києві 14-15 грудня політає місцями помірний або навіть невеликий сніг, 16 грудня і далі - без істотних опадів. У столицю також прийде похолодання. Вночі поступово від 3-6 до -4...-9 градусів, вдень очікується -2...-5 градусів.

Крім того, Діденко попередила українців про ожеледицю на дорогах.

Нагадаємо, накінець сніг закінчився майже у всіх областях, але рано радіти, сонце може очікувати тільки Крим. Над усією територією країни нависли сірі невблаганні хмари. Крім того, немає опадів – і тепла, похолодає на 3-5 градусів.

На Заході сніг пройде ще у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. В інших просто хмарно. Стало значно холодніше, температура вдень від 0 до -4 градусів, а вночі від -2 до -8 градусів. Вітер східний 5-10 м/с.

Раніше Знай.uа писав про те, що кілька років тому зима в Україні відрізнялася сильними морозами, великими кучугурами і пронизливим холодом.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики шокували світ правдою про погодні аномалії, які очікують нашу планету вже найближчим часом.