У суботу сталася авіакатастрофа. На Житомирщині розбився винищувач Су-27. Пілот літака загинув.

Загиблого звали Олексій Фоменко, повідомила прес-служба командування Повітряних Сил ЗСУ.

Винищувач впав під час заходу на посадку в поблизу смт Озерне. Майор Олексій Фоменко родом із Сумської області. Він служив в армії з 1992 року. А також Фоменко був начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" ПС ЗСУ.

Олексій Фоменко - військовий льотчик 1-го класу. Загальна кількість його польотів становить 482 годин. Лише за 2018 загиблий налітав 45 годин.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Майор Фоменко був підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі курсу бойової підготовки в якості інструктора в простих і складних метеорологічних умовах вдень.

Важливо, що Олексій Фоменко був героєм АТО. Він брав участь у військових операціях у 2014 році. У загиблого військового льотчика залишилися дружина і дочка.

Відзначається, що на місці події працюють правоохоронні органи і спецкомісія командування ПС ЗСУ, фахівці літаючої авіаційно-технічної лабораторії. Причини і обставини катастрофи встановлюються.

Нагадаємо, в підконтрольному путінським бойовикам Донецьку в середу, 25 липня, сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій загинув російський офіцер.

Як повідомляв "Знай.ua", в результаті ДТП, що сталася вчора ввечері в Харкові загинула п'ятимісячна дитина.

Також "Знай.ua" писав, у Департаменті охорони здоров'я КМДА розповіли про стан добровольця Сергія Ульянова, який підпалив себе біля будівлі Міністерства оборони України в Києві.